Amallah ontkent racisme aan adres van Seck: 'Ik kom zelf uit Afrika'

Amallah ontkent racisme aan adres van Seck: 'Ik kom zelf uit Afrika'

12-12-2021 18:44
26

Bij het rustsignaal in de partij tussen Royal Antwerp FC en Standard kreeg Antwerp-verdediger Abdoulaye Seck plots rood. De stoppen sloegen door na vermeende racistische uitspraken van Selim Amallah, maar de Marokkaan begrijpt daar niets van.

Seck kreeg het bij de rust aan de stok met Amallah en ging na een korte discussie helemaal door het lint. Hij zou racistisch bejegend geweest zijn, maar dat spreekt Amallah volledig tegen. "Ik was met de scheidsrechter aan het praten terwijl we naar de kleedkamer liepen. Sck kwam zich moeien. En ik heb hem dan gezegd dat hij zijn mond moest houden, maar dat deed hij dus niet", vertelt Amallah tegen Le Soir.

"Dat Antwerp spreekt over racisme? Daar ga ik zelfs geen antwoord op geven. Er zitten voldoende verschillende kleuren in mijn eigen team, gek dat ik me dan nog moet verantwoorden hierin", klinkt het bij de middenvelder.

Ook op zijn Instagrampagina kwam Amallah nog terug en de beschuldigingen aan zijn adres. 'De mensen die praten, weten van niks', schreef hij. 'Men spreekt van racisme, terwijl ik zelf afkomstig ben uit Afrika. Ik ben me dus voldoende bewust van de impact van dat soort stomme uitspraken. God weet als enige de waarheid, en dat is alles wat me kan schelen. Fijne dag, verder', aldus Amallah.