'United ziet aantal factoren om Ten Hag bovenaan verlanglijstje te zetten'

'United ziet aantal factoren om Ten Hag bovenaan verlanglijstje te zetten'

12-12-2021 11:55

Erik ten Hag is de belangrijkste kandidaat om na dit seizoen de nieuwe manager van Manchester United te worden, claimt The Daily Mirror. Volgens de boulevardkrant staat de trainer van Ajax om een aantal redenen bovenaan het verlanglijstje.

The Mancunians stelden onlangs Ralf Rangnick aan als interim-manager, maar de Duitser zou komende zomer plaats moeten maken voor Ten Hag. De 51-jarige Tukker moet de 'gloriedagen' terugbrengen op Old Trafford. 'Ten Hag ticks all the boxes', stelt The Mirror vast.

Ten eerste maakt Ten Hag Europees veel indruk met Ajax, maar daarnaast weet hij spelers beter te maken. Zo groeiden Hakim Ziyech, Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Donny van de Beek onder zijn leiding uit tot topspelers. Daarnaast kloppen momenteel jeugdspelers als Ryan Gravenberch, Jurriën Timber, Noussair Mazraoui en Devyne Rensch op de deur met de Amsterdammers. Voor United is het eveneens belangrijk om jeugdspelers te zien doorbreken.

Tot slot valt het United op dat Ten Hag het beste haalt uit spelers die eerder slechts als opvulling dienden in de Premier League. De krant wijst op Sébastien Haller, Daley Blind, Davy Klaassen, Steven Berghuis, Dusan Tadic en Maarten Stekelenburg.