'Cavani kan na veertien jaar Europa mogelijk weer Atlantische Oceaan oversteken'

'Cavani kan na veertien jaar Europa mogelijk weer Atlantische Oceaan oversteken'

11-12-2021 23:40

Edinson Cavani voetbalt al 2007 in Europa, maar zou na een heel voetballeven terug kunnen keren op de Zuid-Amerikaanse velden. Volgens het Braziliaanse medium GloboEsporte wil Corinthians serieus werk maken van El Matador.

De 34-jarige Cavani is aan zijn tweede seizoen bij Manchester United bezig en loopt in juni uit zijn contract. Volgens GloboEsporte heeft Corinthians – de nummer vijf van het net afgesloten Campeonato Brasileiro Série A-seizoen – al gesproken met het kamp-Cavani. Diens halfbroer en zaakwaarnemer Walter Guglielmone wil dat nog niet bevestigen, maar sluit ook niet uit dat de spits ooit in Brazilië aan de slag gaat. "Als welke club Braziliaanse club dan ook met een interessant project op de proppen komt, kunnen we altijd luisteren", klinkt het.

De 126-voudig international van Uruguay werd opgeleid door Danubio en verliet in 2007 zijn geboorteland om bij Palermo aan de slag te gaan. Later ontwikkelde hij zich bij Napoli en Paris Saint-Germain tot absolute topspits en veroverde hij drie topscorerstitels in de Serie A en de Ligue 1. Bij Manchester United komt Cavani echter mondjesmaat aan spelen toe: mede door blessureleed dateert zijn voorlopig laatste optreden van 2 november.