Milan stelt opnieuw teleur na Europese exit, maar Zlatan redt punt in extra tijd

Milan stelt opnieuw teleur na Europese exit, maar Zlatan redt punt in extra tijd

11-12-2021 22:51
0

AC Milan heeft zijn uitschakeling in de Champions League slecht verteerd. De Rossoneri hebben hun pas veroverde koppositie in de Serie A alweer op het spel gezet: dankzij Zlatan Ibrahimovic werd pas in blessuretijd een nederlaag bij Udinese afgewend.

Bram Nuytinck (ex-Anderlecht) en de zijnen ontsnapten vroeg in de wedstrijd bij een kans voor de veertigjarige Zweed, maar kwamen na ruim een kwartier spelen alsnog op voorsprong. AC Milan leed in de as van het veld balverlies, waarna Beto vanaf de middenlijn vrij baan kreeg: de Portugese spits stuitte eerst op doelman Mike Maignan, maar frommelde de bal uiteindelijk toch nog binnen.

Die klap kwam Milan in de daaropvolgende 73 minuten niet te boven. Brahim Díaz en Ibrahimovic kregen nog kansen op de gelijkmaker, maar Milan wist niet één doelpoging tussen de palen te krijgen in de reguliere speeltijd. Ibrahimovic redde echter onnavolgbare wijze een punt, met een acrobatische halve omhaal. De rode kaart voor Udinese-invaller Isaac Success was het tweede opvallende wapenfeit van de extra minuten. Alexis Saelemaekers speelde de hele wedstrijd, maar kon geen potten breken.

De ploeg van Stefano Pioli kan zondag echter nog steeds afzakken naar plek drie, als rivaal Internazionale en Napoli winnen van respectievelijk Cagliari en Empoli. Nummer vier Atalanta kan bovendien op één punt van Milan komen, bij een overwinning op Hellas Verona.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie