RSC Anderlecht wint na avondwandeling in het park van Seraing

11-12-2021 22:34 Laatste update: 22:51
51

RSC Anderlecht heeft zaterdagavond gemakkelijk gewonnen van Seraing. Het werd 0-5 in Luik.

Vanaf het begin was het duidelijk dat het een moeilijke avond zou worden voor de mannen van Seraing. Anderlecht kwam met veel dominantie en balbezit aan de dag. Na een kwartier zette het die dominantie al om in cijfers: Kouamé maakte de 0-1 op aangeven van Murillo.

De volgende aanval en nauwelijks twee minuten later mocht de Seraing-doelman zich al opnieuw omdraaien. Refaelov maakte de 0-2. RSCA kon al rap op haar gemak spelen, maar liet het niet na kansen te blijven creëren.

Voor een onmondig Seraing werden de boeken nog voor de rust dicht gedaan. Zirkzee knalde de 0-3 heerlijk in de kruising.

Tweede helft
Nauwelijks twee minuten na rust plaatste Refaelov de bal op het doelhout. Een moeilijke tweede helft kondigde zich aan voor de spelers uit Luik. Na tal van wissels en wat minder aanvallend voetbal mocht paars-wit twintig minuten voor tijd nog eens vieren. Invaller El Hadj maakte de 0-4.

Tien minuten voor tijd werd de ramp voor Seraing helemaal compleet: Doelman Dietsch maakte een strafschopfout en kreeg rood, daardoor moest een speler in doel gaan staan. Raman zette de strafschop wel ijzig om: 0-5.

Een deugddoende avond voor Kompany en co., maar een erg dramatische avond voor Seraing.