Tottenham en Stade Rennais spelen niet meer, maar onduidelijkheid voor Vitesse

Tottenham en Stade Rennais spelen niet meer, maar onduidelijkheid voor Vitesse

11-12-2021 21:45

De UEFA is eindelijk met nieuws gekomen over de Conference League-wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Stade Rennais. In een statement wordt gezegd dat beide ploegen het niet eens konden worden over een nieuwe datum en dat de wedstrijd niet gespeeld zal worden.

'Volgens de regels van de Conference League heeft UEFA in samenwerking met de twee clubs geprobeerd om een logische oplossing te vinden om de wedstrijd een nieuwe datum te geven, om ervoor te zorgen dat de groepsfase op een correcte manier afgerond kon worden', valt te lezen in dat statement. 'Helaas is er, ondanks alle inspanning, geen oplossing gevonden die voor beide clubs goed uitkomt.'

Dat zou kunnen betekenen dat de Arnhemmers alsnog doorgaan in de Conference League. Dan moet het resultaat van de wedstrijd van Spurs door de UEFA wel op een reglementaire zege voor de Fransen worden gezet. Dat is nog even afwachten. 'De wedstrijd kan niet worden gespeeld en de situatie wordt nu doorverwezen naar het disciplinaire lichaam van de UEFA. Zij moeten beslissen die in samenspraak is met de competitie-regels.'

Mocht dat inderdaad gebeuren, dan gaat Vitesse als nummer twee van de poule door in de Conference League en schrijft het historie. De club overleefde nog nooit een Europese groepsfase en kan nu na de winterstop wellicht nog minstens twee wedstrijden spelen. Maandag wordt er geloot en weten de Arnhemmers tegen wie dat eventueel zou zijn.

Update: Vitesse is naar aanleiding van het definitief schrappen van de wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Stade Rennais in de pen geklommen om duidelijk te maken hoe de vork in de steel zit. De Nederlanders - die eerder Anderlecht uitschakelden - zeggen nog te wachten op een definitief besluit van de UEFA omtrent de gevolgen en geeft aan dat dit nog wel een paar dagen kan duren.