Zure nederlaag voor Norwich City, Manchester United wint door penalty Ronaldo

11-12-2021 20:50

Manchester United heeft met de nodige moeite zijn derde Premier League-zege op rij geboekt. De uitwedstrijd tegen laagvlieger Norwich City leek lange tijd op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen, maar Cristiano Ronaldo groeide vlak voor tijd alsnog uit tot reddende engel in de gutsende regen.

Doelman Tim Krul hield zijn ploeg voor rust op de been. Alex Telles, Ronaldo en Harry Maguire namen het doel van Norwich City onder vuur, maar de Oranje-international had telkens een adequaat antwoord in huis en zorgde ervoor dat beide teams met een 0-0 tussenstand gingen rusten.

In de tweede helft werd Norwich City brutaler. David de Gea moest Teemu Pukki van een doelpunt houden en ook Josh Sargent wist The Canaries bijna op voorsprong te zetten. Een kwartier voor tijd viel het dubbeltje alsnog de kant van de bezoekers op: Ronaldo werd onderuit getrokken door Max Aarons en tekende zelf vanaf elf meter voor de 0-1.

Daarmee was Manchester United er nog niet. De Gea werd twee keer tot het uiterste gedreven door Ozan Kabak, Billy Gilmour kreeg twee dotten van kansen achter elkaar en Ronaldo verzuimde bij een open kans om de wedstrijd definitief te beslissen. De ploeg van Ralf Rangnick – die Donny van de Beek in de absolute slotfase nog in liet vallen – trok de punten echter over de streep en klimt van plek zeven naar een gedeelde vierde plek met West Ham United, dat zondag overigens nog wel tegen Burnley speelt.