KV Kortrijk kan eindelijk nog eens winnen, Selemani de held tegen OHL

11-12-2021 18:12
3

KV Kortrijk heeft in de Jupiler Pro League eindelijk nog eens van de zege kunnen proeven. In de slotfase tegen Oud-Heverlee Leuven schoot Faiz Selemani de 2-1 eindstand op het bord. Beide ploegen eindigden met tien spelers.

De laatste zege van Kortrijk in de competitie dateerde van 23 oktober (1-0 tegen KV Oostende) en ook zaterdag zag het er niet meteen goed uit voor de thuisploeg. Palaversa zetten na een minuut zijn noppen op Malinov. De VAR riep Vergoote naar de zijkant. De scheidsrechter bekeek de beelden en haalde rood voor Palaversa boven.

Ondanks de man meer situatie konden de bezoekers de match maar niet in handen krijgen. Het veld in het Guldensporenstadion hielp ook niet meteen mee. Na 37 minuten was het trouwens gedaan met tien tegen elf. Opnieuw kwam de VAR tussen en ook Kaba van OHL mocht vervroegd inpakken. Voor de rust werd er niet gescoord.

Invallen en meteen scoren
Voor een doelpunt moesten we wachten tot de 63e minuut. Sainsbury knalde 1-0 op het bord. Tien minuten later kwam de gelijkmaker al op het bord. Sekidika stond nog geen minuut op het veld of met zijn eerste baltoesten maakte hij de 1-1. Kortrijk leek weer af te stevenen op puntenverlies, maar vlak voor het eindsignaal kroonde Selemani zich tot de held van Kortrijk. Zo kon KVK eindelijk nog eens proeven van de zege.