Invaller Lukaku ziet Chelsea ontsnappen, Gerrard verliest bij entree op Anfield

11-12-2021 17:59 Laatste update: 18:07
3

Chelsea is in de slotfase van de wedstrijd tegen Leeds United door het oog van de naald gekropen. Steven Gerrard verloor met Aston Villa bij Liverpool, zijn grote liefde.

Chelsea - Leeds 3-2
Dat Chelsea het verdedigend de laatste tijd niet op orde heeft, bleek tegen Leeds des te meer. De bezoekers kwamen op voorsprong door Raphinha en dat was de zevende tegentreffer in drie wedstrijden. Tegen West Ham United en Zenit Sint-Petersburg had Chelsea ook al zes tegentreffers geïncasseerd.

Nog voor rust kwam Chelsea op gelijke hoogte. Marcos Alonso onderschepte de opbouw van Leeds, gaf de bal voor op Mason Mount, die raak schoot in de korte hoek. Nadat Chelsea kansen kreeg om op Stamford Bridge aan de leiding te komen, kreeg de ploeg van Thomas Tuchel een strafschop na een klein uur spelen. Daar moest de VAR aan te pas komen, omdat scheidsrechter Chris Kavanagh een overtreding aanvankelijk niet bestrafte. Jorginho schoot vanaf de stip raak.

Chelsea verzuimde de wedstrijd in de slotfase te beslissen en liep vervolgens tegen de lamp. Een paar minuten voor tijd kreeg Joe Gelhardt Stamford Bridge stil met een schot waar doelman Edouard Mendy geen antwoord op had. Tuchel liet Romelu Lukaku vervolgens invallen om een treffer te forceren en dit leverde het gewenste resultaat op.

Een nederlaag werd in blessuretijd namelijk afgewend toen Chelsea opnieuw een strafschop mocht nemen nadat Antonio Rüdiger naar de grond ging. Jorginho legde wederom aan voor een penalty en faalde wederom niet.

Liverpool - Aston Villa 1-0
De Liverpool-supporters keken reikhalzend uit naar de rentree van Gerrard op Anfield. Hij kreeg dan ook een groot applaus van het aanwezige publiek. Dat heeft alles te maken met zijn liefde voor Liverpool, de club die hij maar liefst 26 jaar diende.

Op Anfield was de eerste grote kans voor Aston Villa. Sadio Mané wilde vroeg in de wedstrijd een strafschop, maar kreeg die niet. Daarna verzuimde Ollie Watkins om Aston Villa op voorsprong te zetten. Doelman Emiliano Martínez voorkwam daarna de 1-0 van Mohamed Salah. Martínez moest na rust opnieuw ingrijpen op een sterke kopbal van Virgil van Dijk.

Aston Villa had Liverpool in de tang, maar kwam na 67 minuten toch op achterstand door Salah. De wissels van Gerrard brachten Aston Villa niet het nodige gevaar en dus ook geen gelijkmaker.

Arsenal - Southampton 3-0
Arsenal blijft meedoen om de bovenste plekken in Engeland. Zonder de gestrafte Pierre-Emerick Aubameyang had de ploeg van manager Mikel Arteta weinig moeite met Southampton. Na 27 minuten stond er een 2-0 voorsprong op het scorebord door goals van Alexandre Lacazette en Martin Ödegaard.

Southampton kwam amper in het stuk voor en incasseerde na een uur spelen ook nog de 3-0 van Gabriel. Dat was de eindstand. Arsenal staat op de vijfde plaats en heeft een achterstand van nog maar één punt op West Ham United.