Bayern vergroot voorsprong, Dortmund remiseert, Tedesco doorstaat vuurdoop

11-12-2021 17:40 Laatste update: 17:42
2

Bayern München heeft de koppositie in Duitsland verstevigd. Vanzelf ging het niet, maar de 2-1 tegen FSV Mainz was genoeg voor de drie punten. Borussia Dortmund raakt achterop door een remise bij VfL Bochum.

Bayern - Mainz 2-1
Bayern, dat FC Barcelona afgelopen woensdag in z'n hemd zette in de Champions League, kwam al snel in de problemen tegen Mainz, waar Jean-Paul Boëtius op de bank begon. Karim Onisiwo passeerde doelman Manuel Neuer na 22 minuten. De verdediging zag er niet goed uit en daardoor kon Onisiwo raak koppen.

Bayern moest diep gaan om die achterstand goed te maken, maar kwam wel op gelijke hoogte. Kort na rust gaf Corentin Tolissi van achteruit een lange bal op Kingsley Coman, die de Mainz-doelman ietwat gelukkig passeerde.

Een kwartier voor tijd, kort nadat trainer Julian Nagelsmann aanvallend gewisseld had, kwam Bayern op voorsprong door jongeling Jamal Musiala. De achttienjarige middenvelder schoot vanaf de rand van de zestien in de verre hoek raak. De voorsprong van Bayern op Dortmund is nu zes punten.

Bochum - Dortmund 1-1
Dortmund, met Axel Witsel het gehele duel op de bank, kwam vlak voor rust in de problemen bij Bochum. De scheidsrechter wees na veertig minuten naar de stip en voormalig Fortuna Sittard-spits Sebastian Polter schoot zijn ploeg op voorsprong. Kort na rust leek Dortmund snel gelijk te maken, maar de goal van Marius Wolf werd vanwege buitenspel afgekeurd. De VAR moest daaraan te pas komen.

Dortmund speelde vooral tegen zichzelf en had moeite om Bochum op de knieën te krijgen. Ook Erling Haaland was ongelukkig, al had de Noor een belangrijk aandeel in de late gelijkmaker. Vijf minuten voor tijd bediende hij Julian Brandt, waardoor Dortmund alsnog een punt overhoudt aan de wedstrijd.

RB Leipzig - Gladbach 4-1
RB Leipzig heeft onder de nieuwe trainer Domenico Tedesco de eerste overwinning gepakt. Via Josko Gvardiol en André Silva stond Leipzig na ruim een half uur op een comfortabele 2-0 voorsprong. Daar bleef het lang bij, waardoor Gladbach in de wedstrijd bleef.

Omdat Ramy Bensebaini vlak voor tijd de aansluitingstreffer maakte, leken het angstige minuten voor Leipzig te worden. Maar in blessuretijd stelde de thuisploeg alsnog orde op zaken. Christopher Nkunku maakte in de 91e minuut op aangegeven van Brian Brobbey het beslissende doelpunt. Kort daarna scoorde ook Benjamin Henrichs.