City krijgt tiental van Wolves pas na discutabele strafschop op de knieën

11-12-2021 15:35
2

Manchester City heeft de koppositie in de Premier League verstevigd. The Citizens wonnen op eigen veld met 1-0 van Wolverhampton Wanderers, maar dat ging niet zonder slag of stoot.

Wolves, de nummer acht van de ranglijst met Leander Dendoncker in de basis, verkocht de huid namelijk duur in het Etihad Stadium. In de eerste helft hielden ze lang stand en leek het zonder kleerscheuren de rust te gaan halen. Dat was echter buiten Raúl Jiménez gerekend. De Mexicaanse spits benadeelde zijn eigen team door binnen een minuut twee keer geel te pakken.

In ondertal streed Wolverhampton na de pauze voor wat het waard was, maar was het wel duidelijk dat de City-goal een keer zou gaan vallen. Uiteindelijk had de formatie van manager Pep Guardiola wel een discutabele strafschop nodig om die te maken. Joao Moutinho maakte volgens scheidsrechter en VAR hands, waarna Raheem Sterling scoorde. Kevin De Bryne viel in het laatste deel van de partij in.

Die 1-0 sleepten The Citizens mee over de eindstreep, waardoor zij zeker een week Premier League-koploper blijven. De voorsprong op Liverpool, de nummer twee, is nu vier punten. The Reds komen dit weekend nog in actie, want zij spelen zaterdagmiddag een thuiswedstrijd tegen het Aston Villa van Steven Gerrard.