Refaelov nog beslissend: “Lior moet verplichte leerstof zijn voor jeugdspelers”

Refaelov nog beslissend: “Lior moet verplichte leerstof zijn voor jeugdspelers”

In een interview met Het Laatste Nieuws vertelt Dudu Dahan hoe hoog hij Lior Refaelov in het vaandel draagt. "Hij is zo professioneel", stelt de makelaar van Lior Refaelov in de krant. 

Refaelov was erg beslissend in de afgelopen duels van Anderlecht. In Charleroi scoorde hij het openingsdoelpunt, op RFC Seraing was het opnieuw raak en tegen SV Zulte Waregem was hij opnieuw goed voor twee doelpunten. De toekomst van Vincent Kompany leek aan een zijden draadje te hangen en net op dat moment maakte Refaelov mee het verschil. "Wel, ik heb er velen gezien met meer talent, maar je hoort niet meer van hen. Lior staat er wel nog. Elke week. Chapeau", stelt Dahan. 

Roger Federer
De aanvallende middenvelder wordt er niet jonger op. In april wordt Refaelov er 36. Toch lijkt hij hier op het voetbalveld weinig van te voelen. Zijn makelaar vertelt dat Lior Refaelov geen wondermiddel heeft. Is er een geheim? "Niks bijzonders. Al helpt zijn levensstijl", stelt Dahan.

Geen wondermiddel dus. Maar wat dan wel? Hij heeft blijkbaar één groot voorbeeld: tennisser Roger Federer, waar Rafa vier jaar geleden een interview las. Het ging over het feit hoe de tenniskampioen onder meer een bepaald slaappatroon heeft. "Het deed Refaelov nadenken over zijn eigen gewoontes", verduidelijkt zijn manager. 

Verplichte leerstof
Een hyper professionele voetballer, iemand die leeft voor zijn sport en er alles aandoet om telkens het verschil te kunnen maken. Een voorbeeld voor veel jonge spelers, zo meent zijn makelaar. "Er zijn veel voetballers die alleen maar bezig zijn met geld, roem en dure aankopen. Niet zo bij Lior: hij focust zich op het voetbal."

Volgens makelaar Dahan zou het niet slecht zijn voor jonge spelers om zich te verdiepen in het verhaal van Refaelov: "Liors verhaal zou eigenlijk verplichte leerstof moeten zijn bij jeugdspelers."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie