Dennis (ex-speler Club Brugge): Nooit van gedroomd om voetballer te worden

Dennis (ex-speler Club Brugge): "Nooit van gedroomd om voetballer te worden"

11-12-2021 18:30
6

In een interview met Sky Sports had Emmanuel Dennis het over zijn leven bij Watford FC en zijn opmars tot Premier League-speler. Hij vertelt over de weddenschap die hij met zijn trainer, Claudio Ranieri, had en hoe hij als tiener in Nigeria de ambitie had om priester te worden.

Dennis vertelt aan Sky Sports hoe hij van die ambitie links liet liggen en een ster in de Premier League werd. "Nee, ik heb er nooit van gedroomd om profvoetballer te worden. Ik wilde priester worden, maar vandaag ben ik een voetballer", getuigt Dennis. Hij vertelt hoe God en de kerk centraal stonden in zijn opvoeding. "Ik ben opgegroeid in een familie die zoveel in God gelooft en in naar de kerk gaan. Als kleine jongen ging ik naar de kerk en bewonderde de priester, en ik had zoiets van, 'ja, ik wil priester worden'. Ik was ongeveer dertien jaar."

Geen slecht keuze
Het is een opvallend verhaal, een jonge talentvolle voetballer die er eigenlijk van droomt om priester te worden. "Ik groeide op en ik was goed in voetbal en iedereen zei me, 'je moet voetballer worden want je speelt echt goed'. En mijn familie zei, 'nee hij moet naar school gaan'. En toen hadden ze zoiets van 'oké...' en ze pushten me en nu ben ik hier." Geen slechte keuze zo bleek achteraf. Dennis is dit seizoen al betrokken bij twaalf doelpunten en enkel Mohammed Salah doet het beter in de Premier League. Die is tot nu toe betrokken bij 22 doelpunten. 

Salt Bae
Zijn sterke cijfers die hij dit seizoen kan voorleggen zijn ook deels het resultaat van de verstandhouding tussen Dennis en zijn coach, Ranieri. De twee hadden voor de wedstrijd tegen Manchester United blijkbaar een weddenschap met als inzet een etentje. "Hij beloofde een etentje voor elke keer we de nul hielden. Ik liep naar hem toe na de Man Utd wedstrijd en zei, 'je moet betalen voor het diner' en hij zei, 'Je hield de nul niet'. Ik zei, 'je hebt geluk, maar we proberen volgende week hetzelfde, zodat je dan wel voor het etentje moet betalen'. Een heel duur diner! Ik hou van vlees, dus het wordt Salt Bae... die is duur.”