Zet Amallah bij Anderlecht, Club, Gent of Genk ... Hij is potentiële topspeler

"Zet Amallah bij Anderlecht, Club, Gent of Genk ... Hij is potentiële topspeler"

10-12-2021 18:44
11

Standard Luik beleeft bijzonder woelige tijden. Naast het veld bereiken de frustraties bij de fans het kookpunt en ook tussen de lijnen loopt het niet bepaald los. De spelerskern van de Luikenaars bevat te weinig kwaliteit, is de algemene veronderstelling. Niet zo, vindt Alexandre Teklak. Hij wijst daarvoor vooral naar Selim Amallah.

Volgens de Waalse analist is Amallah een absoluut goudhaantje voor Standard. Meer nog: de Marokkaanse middenvelder hoort bij de crème de la crème van de Jupiler Pro League. "Zet hem bij Anderlecht, Club Brugge, Gent of Genk, hij zal een bepalende speler zijn. Een potentiële topper", spaart Teklak zijn lof niet bij La Dernière Heure. Het enige probleem is dat Amallah zowel fysiek als mentaal niet zo vaak op zijn topniveau acteert. Als dat wel het geval is, "hoort hij tot de top-vijf van België", vindt Teklak. "Wie iets anders zegt, kent er niks van."

Daarnaast heeft de gewezen verdediger nog een tip voor Standard-trainer Luka Elsner. Als hij Amallah optimaal wil laten renderen, moet hij hem zoveel mogelijk zien te ontlasten van defensieve taken. Nochtans ligt de prioriteit van Elsner momenteel bij de versterking van de achterhoede. "Amallah brengt het meest bij in de as", adviseert Teklak. "De bedenking die ze zich moeten maken is: hoe gaan we beter aanvallen?" In het antwoord moet hoe dan ook Amallah voorkomen, besluit Teklak.