'Scifo daagt ex-club Moeskroen voor de rechtbank: achterstallig(e) loon en premie'

'Scifo daagt ex-club Moeskroen voor de rechtbank: achterstallig(e) loon en premie'

10-12-2021 17:43

Enzo Scifo zet de aanval in tegen ex-werkgever Royal Excel Moeskroen. De ontslagen trainer heeft naar eigen zeggen nog recht op achterstallig loon én een ontslagvergoeding vanwege de Henegouwers. Dat geschil zal beslecht worden voor de arbeidsrechtbank.

Het is Louis Derwa, de advocaat van Scifo, die het nieuws de wijde wereld heeft ingestuurd. Midden oktober moest de gewezen Rode Duivel ophoepelen bij Moeskroen, dat op dat moment hekkensluiter was in Eerste Klasse B. Inmiddels heeft Moeskroen overigens al Excelsior Virton voorbijgestoken in de rangschikking.

Scifo werd dus de laan uitgestuurd, maar kreeg daar niet de ontslagpremie voor die onderling was afgesproken in het contract. Bovendien wacht hij nog steeds op een deel van zijn loon. Na overleg hebben Scifo en Derwa besloten om het geschil voor de groene tafel te brengen. 

Bij Moeskroen gaat het de laatste tijd van kwaad naar erger. Sportief vallen de resultaten vies tegen en financieel blijken er diepe putten te bestaan. De Licentiecommissie van de Belgische voetbalbond heeft daarom in november al een transferverbod opgelegd.