Guardiola geeft duidelijk signaal af over De Bruyne: Vraag me daar niet naar

Guardiola geeft duidelijk signaal af over De Bruyne: "Vraag me daar niet naar"

10-12-2021 18:14
2

Mino Raiola, makelaar van Erling Haaland, liet de geruchten carrousel op volle toeren draaien. Volgens de makelaar zou Erling Haaland binnekort wel eens ploegmaat kunnen worden van Kevin De Bruyne. Manchester City-manager Pep Guardiola weigerde echter op de persconferentie vragen over Erling Haaland te beantwoorden. Mino Raiola noemde Manchester City als één van de mogelijke bestemmingen van Haaland. 

In een uitgebreid interview met Sport1 liet Raiola zich uit over Haaland en Manchester City. "Hij kan en zal de volgende stap maken. Bayern München, Real Madrid, FC Barcelona en Manchester City: dat zijn de clubs waar hij naartoe kan gaan," vertelde Raiola aan de Duitse sportzende.  Volgens hem is Mancherster City een ideale club voor zijn goudhaantje. "City is in de laatste jaren vijf keer kampioen van Engeland geworden, dat is aanzienlijk vaker dan Manchester United." 

Next question
Door de uitspraken van Raiola werd Guardiola gevraagd naar Haaland. De Spanjaard liet de journalist die de vraag stelde echter niet uitpraten. "Next question. Vraag me daar niet naar. Ik ga namelijk niet antwoorden", luidde de korte reactie van Guardiola. Nochtans lijkt Manchester City wel in de markt te zijn voor een spits, de voorbije wedstrijden posteerde Guardiola vleugelspelers als Bernardo Silva en Raheem Sterling in de punt van de aanval. Een bezetting die we ook vorig jaar vaak zagen toen Kün Aguero niet meer beschikbaar was. 

Prima cijfers
Haaland speelt inmiddels bijna twee jaar bij Borussia Dortmund, dat hem voor twintig miljoen euro overnam van Red Bull Salzburg. De doelpuntenmaker had dit seizoen last van meerdere blessures, maar kan desondanks weer prima cijfers overleggen: in acht competitieduels was Haaland goed voor elf goals en vier assists. Het zou dus voor De Bruyne een leuk geschenk zijn mocht ook Haaland zijn assists kunnen binnentrappen bij Manchester City. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie