Al wat meer Gentse liefde voor de Conference League: spaarvarken dikt aardig aan

Al wat meer Gentse liefde voor de Conference League: spaarvarken dikt aardig aan

10-12-2021 16:46 Laatste update: 16:50
5

KAA Gent rondde de groepsfase van de Conference League donderdagavond in stijl af. Tegen Flora Tallinn pakte het haar vierde zege uit zes duels, goed voor een 13 op 18. De Oost-Vlamingen waren al even verzekerd van de groepswinst. Die keurige prestaties leveren hen ook een mooie som prijzengeld op, volgens de website van de UEFA.

Toen de Conference League het licht zag, liepen het publiek, de spelers én de clubbestuurders niet bepaald warm voor het kersverse toernooi. Inmiddels zullen Ivan De Witte en Michel Louwagie hun mening misschien al wat herzien hebben. Niet alleen deed hun Gent het op sportief vlak uitstekend, ook financieel heeft de club goed geboerd. Het ticket voor de groepsfase leverde De Buffalo's al 2,94 miljoen euro op, een leuk startbedrag.

Dankzij de puike sportieve prestaties werd het spaarvarken nog verder aangespekt. Per gewonnen wedstrijd krijg je in de Conference League een half miljoen euro op de rekening gestort. Aangezien Gent er vier tot een goed einde brahct, komt dat neer op twee miljoen euro. Het ene gelijkspelletje is nog eens goed voor een bescheiden 166.000 euro.

Uiteindelijk plaatste Gent zich als groepswinnaar rechtstreeks voor de achtste finales van het toernooi. Die prestatie levert dubbel op: de nummers één van de verschillende poules krijgen 650.000 euro overgemaakt en wie instroomt in de achtste finales mag daar nog eens 600.000 euro aan toevoegen. Alles samen komt de Gentse prijzenpot uit op 6,356 miljoen euro. Geen Champions-League-bedragen, maar toch best een sappig appeltje voor de dorst.