Na Kinder Bueno, Maserati en Versace is Lukaku het gezicht van Crocs

Na Kinder Bueno, Maserati en Versace is Lukaku het gezicht van Crocs

10-12-2021 16:49
2

Cristiano Ronaldo heeft gigantische sponsorcontracten met bedrijven als Armani, Tag Heuer en Castrol. Lionel Messi heeft opvallende campagnes met Pepsi, Gillette en Turkish Airlines. Maar ook Romelu Lukaku is ambassadeur van een aantal merken. Naast Maserati en Versace is hij nu ook het gezicht van Crocs.

Al sinds het begin van Lukaku’s carrière kon hij op de belangstelling rekenen van bedrijven en merken. “Mmm, ik heb zin in iets, er is nog een Bueno,” dat was het begin van zijn carrière als ambassadeur. Ondertussen lijkt hij ook de reclamewereld te veroveren. Want net als de interesse van topclub nam ook de interesse van merken toe om zich aan de Rode Duivel te verbinden. 

Commerciële waarde 
Ondertussen heeft Lukaku model gestaan voor vele topmerken, denk maar aan de scheermesjes van Gilette en de spelconsoles van Sony. Het zijn allemaal enorm lucratieve deals, deze hangen vast aan de naam Romelu Lukaku en de commerciële waarde die aan deze naam verbonden is. Na de transfer naar Inter Milan ging Lukaku zich bewust binden aan een aantal Italiaanse merken. Deze sponsorship deals met onder andere Maserati en Versace worden dan tentoongesteld en bewonderd op zijn sociale media.

Rolmodel Lukaku
Geen Belgische voetballer die zijn sponsors zo goed in de verf zet als Romelu Lukaku. "Romelu laat zich horen en is daardoor een rolmodel", vertelde Michael Yormark, CEO van platenlabel Roc Nation eerder in De Tijd. "Het is aan Romelu te kiezen op welke kansen hij ingaat. We overleggen constant over waar hij staat en waar hij naartoe wil." Gisteren heeft Romelu dan ook opnieuw een kans gegrepen.

Deal met Crocs
Lukaku kondigde aan dat hij ambassadeur wordt voor... Crocs. Het merk van plastic klompen, waar bovendien nog eens gaatjes in zitten, wordt opnieuw beschouwd als hip en trendy. Sinds sterren als Justin Bieber en Kanye West het schoeisel promootten, is het merk aan een flinke comeback bezig. Haal dus jullie oud paar crocs vanonder het stof want Lukaku draagt ze ook!

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Romelu Lukaku (@romelulukaku)