Torrente geeft basisploeg al vrij tegen KAS Eupen: “We willen winnen”

Torrente geeft basisploeg al vrij tegen KAS Eupen: “We willen winnen”

10-12-2021 15:11

Javier Torrente gaf een persconferentie voor de wedstrijd tegen KAS Eupen en gaf zijn halve basisploeg al vrij. De coach van Beerschot mist Jan Van den Bergh, Tom Pietermaat en Raphael Holzhauser door schorsing.

Torrente is openhartig tegenover Het Nieuwsblad. “Dat zijn drie titularissen, maar dit geeft aan andere jongens de kans om zich te tonen. Welke spelers het geschorste drietal zullen vervangen? De Smet, Lemos en Suzuki komen in de ploeg. We zullen met een vijfmansdefensie spelen.”

In derby pakte het trio hun vijfde gele kaart. “Ik ben niet kwaad op hen. Ze hadden voordien al meerdere wedstrijden gespeeld zonder hun vijfde gele kaart te pakken waardoor er niemand geschorst was voor de derby. Dat de potjes overkoken na zo’n wedstrijd is niet abnormaal.”

De heenwedstrijd was de debuutmatch van Torrente waar Van den Bergh en De Smet al voor rust een rode kaart pakten. “Een ongelukkige wedstrijd. Maar daar denken we nu niet meer aan. We hebben punten nodig en trekken naar Eupen om te winnen. Het is belangrijk dat onze aanvallers terug vertrouwen tanken, want we scoren zo moeizaam dit seizoen. We verliezen nog te veel wedstrijden op details, maar we hebben een competitieve ploeg en maken in Eupen zéker kans op de drie punten.”