Conference League voor Leicester: 'Met alle respect, ik ken dat toernooi niet'

Conference League voor Leicester: 'Met alle respect, ik ken dat toernooi niet'

10-12-2021 08:46
2

Leicester City is door de 3-2 nederlaag bij Napoli veroordeeld tot het spelen van Conference League. Dat is een klap die hard is aangekomen bij The Foxes en vooral bij trainer Brendan Rodgers.

Het derde toernooi van Europa doet namelijk geen belletje rinkelen bij de oefenmeester. "Ik ken die competitie helemaal niet", zegt hij na afloop van de wedstrijd bij BT Sports. "Ik heb me gericht op de Europa League en het doorkomen van deze poule. Met alle respect voor de Conference League, maar ik heb geen idee. Daar zullen we wel verandering in gaan brengen."

Dat Engelse ploegen weinig op hebben met de Conference League, bleek ook al uit de wedstrijden die Tottenham Hotspur eerder speelde. De ploeg uit Noord-Londen, die in een poule zit met Vitesse, kwamen te pas en te onpas met een C-elftal op de proppen en mede daardoor zitten ze nu in een lastig parket. Er moet gewonnen worden van Stade Rennais om de volgende ronde te halen.

Leicester speelde in Stadio Diego Armando Maradona zeker niet met de tweede keus. Er werd alles aan gedaan om te winnen en daarmee eerste te worden in de poule, maar de Italianen hielden de punten thuis en werden daarmee tweede achter Spartak Moskou.