Vanhaezebrouck lovend: “Hij kan terugblikken op een schitterende partij”

Vanhaezebrouck lovend: “Hij kan terugblikken op een schitterende partij”

10-12-2021 14:14

KAA Gent won met 1-0 van Flora Tallinn en sluit zo de groepsfase van de Conference League af met een zege en groepswinst. Coach Hein Vanhaezebrouck sprak na afloop met Het Nieuwsblad.

Vanhaezebrouck is lovend over doelman Davy Roef. “Ik vind dat Roef kan terugblikken op een schitterende partij. Veel heeft onze doelman niet moeten doen, maar op de cruciale momenten was hij wel paraat. De ploeg en ikzelf konden rekenen op een schitterende doelman. Ook Sinan Bolat heeft zich zo al meermaals onderscheiden. Een hele match werkloos zijn en er dan staan op belangrijke fasen.”

Vanhaezebrouck geeft ook een pluim aan de rest van de ploeg. “Ik moet zeggen dat iedereen wel zijn best heeft gedaan. Er was inzet en iedereen probeerde zich te geven. Maar ik ga niet beweren dat we het eerste uur fantastische dingen hebben laten zien. Let wel, het is niet gemakkelijk spelen tegen dit elftal. Dat leerde ons de heenmatch. De laatste 20 minuten liep het wel. Dan gingen we erdoor zoals in de boter. Bezus viel goed in. Hij heeft laten zien dat hij zijn medematen snel vindt.”