'Xavi wil af van Dest na Bayern-afstraffing, ook 'vaca sagrada' De Jong mag weg'

'Xavi wil af van Dest na Bayern-afstraffing, ook 'vaca sagrada' De Jong mag weg'

10-12-2021 07:53
5

Sergiño Dest moet in januari vertrekken bij FC Barcelona. Xavi stelt geen prijs meer op de oud-Ajacied, die zijn laatste beetje krediet woensdag verspeelde in het duel met Bayern München. Dat melden Spaanse media. Zelfs Frenkie de Jong zou niet veilig zijn.

De Champions League-uitschakeling van Barça dreunt na in Spanje. Onder meer AS, Diario Sport en Mundo Deportivo reppen van een schoonmaakoperatie tijdens de winterse transferperiode. Samuel Umtiti, Philippe Coutinho en Luuk de Jong mogen weinig verrassend vertrekken, maar ook Óscar Mingueza en Dest ontberen het niveau voor de Catalanen, zo zou Xavi geconcludeerd hebben.

De Amerikaanse international kwam in de zomer van 2020 op voorspraak van Ronald Koeman over van Ajax, dat 21 miljoen euro ontving. Dat aankoopbedrag hoopt Barcelona minimaal terug te verdienen. Tijdens een top met voorzitter Joan Laporta, vice-voorzitter Rafael Yuste, directeuren Mateu Alemany en Ferran Reverter en Jordi Cruijff zijn Xavi namelijk versterkingen beloofd. De trainer dringt aan op de komst van Ferran Torres en een vertrek van Dest kan daarbij helpen.

De Spaanse sportkranten sluiten nog drastischere maatregelen echter niet uit. Volgens AS staan zelfs 'vacas sagradas', heilige koeien, Marc-André ter Stegen en Frenkie de Jong te koop. Dat zij op een beslissend moment niet thuisgaven, wordt ze zwaar aangerekend. Ook MD stelt dat Blaugrana zal luisteren naar aanbiedingen voor de Duitse doelman en de Nederlandse middenvelder, die de sportieve renovatie zouden kunnen versnellen.