Debuut van Storck eindigt in drama: Genk uitgeschakeld in Europa

09-12-2021 22:50 Laatste update: 22:58
52

Ook voor KRC Genk zit het Europese avontuur erop. De trainerswissel bij de Limburgers heeft niet kunnen helpen. Genk ging onderuit tegen Rapid Wien en moet daardoor het Europese toneel verlaten. Het werd 0-1.

KRC Genk besloot eerder deze week om na mindere resultaten afscheid te nemen van John van den Brom. Enter Bernd Storck, die meteen de zware opgave kreeg om Genk toch aan Europese overwintering in de Europa League te helpen. Hij koos meteen voor enkele nieuwe namen bij Genk, met onder andere Iké Ugbo in de basis.

Een aanvallende elf van Storck, maar het waren de bezoekers uit Oostenrijk die aanvankelijk voor het gevaar zorgden. Maarten Vandevoordt kreeg de voorbije weken ook flink wat kritiek, maar tegen Rapid Wien hield hij Genk toch meermaals recht.

Dat deed hij niet een hele wedstrijd. Een doelpunt hing in de lucht en Rapid Wien werd daar ook voor beloond. Na een aanval van Genk konden de bezoekers counteren en schoot Ljubicic de bal toch voorbij Vandevoordt. Een dramatische uitslag voor Genk, dat zo zelfs Europees uitgeschakeld dreigde te worden.

KRC Genk kwam er maar niet aan te pas, het bleef zoeken naar kansen en ruimte, maar vond die niet. De Limburgers gingen onder een luid fluitsignaal van de eigen achterban dan ook met een 0-1 achterstand de rust in.

Storck greep bij de rust in, met de inbreng van Paul Onuachu, Jhon Lucumi en Carlos Cuesta. Ugbo, Ito en Sadick bleven dan weer aan de kant. De thuisploeg begon, na een kans voor Rapid Wien, dan toch te voetballen en kwam aan enkele goede mogelijkheden.

Toch was dat niet genoeg om ook tot doelpunten te komen. Het balbezit was wel voor de thuisploeg, maar Rapid Wien hield al bij al makkelijk stand. De Oostenrijkers bakten er aanvallend wel niets meer van, al was dat ook niet nodig. Genk bleef proberen, maar het belangrijke doelpunt viel niet. Het bleef 0-1.