OFFICIEEL: Geen Club Brugge, maar wel Granada voor Barcelona-speler Collado

OFFICIEEL: Geen Club Brugge, maar wel Granada voor Barcelona-speler Collado

09-12-2021 21:36
7

FC Barcelona gaat zakendoen met Granada, laten de Blaugranas donderdagavond weten. Álex Collado maakt het seizoen af in het Nuevo Estadio de Los Cármenes.

De 22-jarige aanvaller maakte aan het einde van het seizoen 2018/2019 zijn officiële FC Barcelona-debuut en zag er begin 2020 nog één wedstrijd bij komen, maar is sindsdien niet meer in beeld geweest bij de Catalaanse hoofdmacht. Afgelopen zomer leek hij hard op weg naar Club Brugge, maar bleef alsnog in Barcelona, ondanks het akkoord dat hij al met Blauw-Zwart zou hebben.

Nu wordt Collado dus verhuurd aan Granada, de huidige nummer vijftien van de Primera División. Barcelona maakt donderdag bekend dat het een principeakkoord heeft gesloten met de competitiegenoot. Of Collado daarna terugkeert bij Barça, waar hij nog anderhalf jaar vastligt, laat zijn huidige werkgever in het midden.

De huurtransfer van Collado is de eerste uitgaande deal van de winterse transferperiode, die ongetwijfeld heel wat hectiek op gaat leveren. Barcelona haalde verloren zoon Dani Alvas al binnen en is ook druk bezig met Manchester City-aanvaller Ferran Torres.