Groepsleider Gent wint zonder al te veel moeite van Flora Tallinn

09-12-2021 20:33
18

KAA Gent heeft donderdag nog belangrijke punten kunnen sprokkelen voor de Belgische coëfficiënt. In een wedstrijd die eigenlijk amper nog belang had, wisten de Buffalo's de drie punten te pakken. Het werd 1-0.

De kwalificatie en eerste plek was al binnen voor KAA Gent. Voor Hein Vanhaezebrouck dus een goede reden om belangrijke pionnen rust te geven en enkele ongebruikte jongens minuten te geven. Onder andere Davy Roef en Ilombe Mboyo kregen minuten.

Voor Flora was een overwinning broodnodig om mogelijk nog te overleven in Europa. Het begon dan ook bijzonder snedig aan de partij en probeerde Gent meteen naar achteren te drukken. De thuisploeg nam echter de controle over de wedstrijd over en kreeg ook enkele mogelijkheden om op voorsprong te komen.

De beste kans was voor Michel Ngadeu, die de bal op de kruising kopte. Zijn bal belandde niet in doel en Gent bleef zoeken naar dat doelpunt. Letterlijk en figuurlijk zoeken, want door de vele nieuwe namen was er weinig sprake van echt goed voetbal van de Buffalo's.

Een matige eerste helft en dus hopen op een betere en vooral leukere tweede helft. En die beterschap kregen we. In minuut 51 stuurde Mboyo ploegmaat Bruno fijntjes diep, de aanvaller werkte met een overhoeks schot af en bracht Gent zo ook op voorsprong.

Een belangrijk doelpunt voor Gent, zo bleek. De bezoekers van Flora hadden het moeilijk en wisten - op één grote kans in het slot na - amper voor gevaar te zorgen. Het bleef bij de 1-0 overwinning voor Gent.