Antwerp verlaat Europees toneel met opgeheven hoofd na winst tegen Olympiakos

09-12-2021 20:37 Laatste update: 20:38
9

Royal Antwerp FC heeft het Europese avontuur toch met een positief gevoel kunnen afsluiten. The Great Old heeft de wedstrijd zonder inzet tegen Olympiakos toch gewonnen. Met zijn eerste Antwerp-goal schonk Michel-Ange Balikwisha de thuisploeg de overwinning: 1-0.

In een wedstrijd die er eigenlijk niet meer om deed, besloot Brian Priske om zijn elftal op enkele plekken te wijzigen. Onder andere Björn Engels, Radja Nainggolan en Michael Frey kregen rust. Voor enkele andere jongens de kans om zich te tonen tegen Olympiakos.

Olympiakos, met oude bekende Henry Onyekuru in de basis, had het ook moeilijk tegen The Great Old. In de eerste tien minuten was Antwerp de gevaarlijkste ploeg en wist het zelfs te scoren. Het was Michel-Ange Balikwisha die bedankte voor het vertrouwen van Priske en Antwerp op voorsprong bracht met een knappe krul in de winkelhaak, meteen ook zijn eerste voor de thuisploeg.

Ook na het doelpunt bleven de kansen voor Antwerp. Ritchie De Laet en Benson hadden een unieke mogelijkheid om The Great Old op een dubbele voorsprong te brengen. Het doelpunt kwam er niet en gaf Olympiakos de kans om zich terug in de partij te knokken. Veel doelgevaar kwam er echter niet van de Grieken.

Pedro Martins was duidelijk niet tevreden en greep bij de rust in bij Olympiakos. Drie nieuwe offensieve krachten, waaronder El Arabi. Zij moesten de Grieken toch aan kansen en doelpunten helpen tegen Antwerp.

De Grieken kwamen ook steeds beter in de wedstrijd en gingen duidelijk op zoek naar die gelijkmaker. Voor Antwerp was het overleven, maar wist het Olympiakos wel van doel te houden. Butez bleef vrijwel werkloos.

Antwerp kreeg ook steeds meer grip op de partij, wist via opnieuw Balikwisha bijna opnieuw te scoren, en leek op weg naar een deugddoende overwinning in Europa. Olympiakos kwam maar niet in de wedstrijd en een echte laatste aanvalsgolf kregen we niet. Het bleef daardoor 1-0.