Openda en co leven in onzekerheid: 'Wij willen nu eigenlijk niet spelen'

Openda en co leven in onzekerheid: 'Wij willen nu eigenlijk niet spelen'

09-12-2021 18:45 Laatste update: 18:47

Vitesse-trainer Pascal van Wijk zegt dat het nog altijd niet zeker is dat Vitesse donderdagavond in de Conference League actief is. De club van Loïs Openda zou volgens van Wijk liever niet spelen en wachten nog op de UEFA, maar trappen af als dat moet.

Vanwege een corona-uitbraak is de wedstrijd van concurrent Tottenham tegen Stade Rennais uitgesteld. Om competitievervalsing te voorkomen, hoopt Vitesse op hetzelfde moment als Spurs in actie te kunnen komen tegen Mura. Het wacht nog op bericht van de UEFA daarover. "Zij moeten beslissen wat er nu gebeurt", zegt Van Wijk tegen ESPN.

Vitesse zegt daar klaar voor te zijn. "Er is een theoretische mogelijkheid dat er binnen de komende uren overeenstemming komt over wanneer die wedstrijd wordt ingehaald. Dan is het snel schakelen, maar staan we klaar om dan ook op dat moment te spelen. Als Tottenham een wedstrijd eruit kan gooien en wij ook in overleg wat kunnen verplaatsen, dan willen wij dat."

Mocht er geen bericht van de UEFA komen, dan zullen Openda en Vitesse gewoon moeten spelen. Daar ziet de trainer tegenop. "Wij willen nu niet spelen omdat die andere wedstrijd niet doorgaat. Dan zouden we nu spelen en na afloop misschien een beetje blij zijn omdat we hopelijk gewonnen hebben, maar dan weten we nog niks. Dat kan toch niet zo zijn?"