De manier waarop we van Anderlecht wonnen, heeft al onze twijfels weggenomen

"De manier waarop we van Anderlecht wonnen, heeft al onze twijfels weggenomen"

Het succes verhaal van promovendus Union werd de afgelopen maanden al veelvuldig opgepikt door buitenlandse media. Donderdag was het de buurt aan het Britse BBC. Het interviewde Christian Burgess, de boomlange Engelsman die de rangen gesloten houdt bij de Brusselaars.

Union heeft met Tony Bloom een Engelse eigenaar en met Christian Burgess, Matthew Sorinola en Marcel Lewis drie Engelse spelers op de loonlijst staan. De BBC kon dus nauwelijks anders dan het sprookje van Union oppikken. "Op mijn eerste training, wist ik niet wat te verwachten", vertelde Burgess. "Ik had geen idee van de kwaliteit van de competitie of van Union." De verdediger van Union voegde eraan toe dat het sportief directeur Chris O'Laughlin was die hem overtuigde om naar Union te komen.

Verder liet Burgess nog optekenen dat hij zich goed voelt bij Union, mede door het feit dat mensen van overal in Europa de wedstrijden bijwonen. Tot slot had hij het ook over de 1-3 winst tegen RSC Anderlecht op de openingsspeeldag. "De manier waarop we van Anderlecht wonnen, heeft al onze twijfels weggenomen", aldus Burgess.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie