Raiola: 'Misschien haten technisch directeuren mij, maar ik doe mijn werk'

Raiola: 'Misschien haten technisch directeuren mij, maar ik doe mijn werk'

09-12-2021 15:08
3

Mino Raiola vindt het niet gek dat hij afgelopen zomer al tal van Europese topclubs bezocht om te praten over de toekomst van Erling Haaland. De Nederlandse zaakwaarnemer maalt er niet om wat Borussia Dortmund daar van vindt. 

Raiola ging onder meer bij FC Barcelona, Real Madrid en de Engelse topclubs langs. "We zijn al twee jaar aan het denken", zegt hij tegen Sport1 over de toekomst van de Noorse topschutter. "We hebben duidelijke ideeën over waar Erling heen moet en we kijken natuurlijk naar wat de markt te bieden heeft. Ik zou een slechte adviseur zijn als ik dat niet deed." 

"Met een speler als Erl kunnen we de markt beïnvloeden, we worden niet beïnvloed door de markt", benadrukt Raiola. "Ik heb de transfermarkt veranderd met mijn spelers. Wij, zaakwaarnemers, hebben naast voetbal een tweede spel ontwikkeld: Calciomercato. Het gaat tegenwoordig twee dagen per week over een wedstrijd en vijf dagen over transfers."

Dat Raiola weinig geliefd is bij clubs, neemt hij voor lief. "Misschien haten technisch directeuren mij. Zelf haat ik niemand. Ik doe gewoon mijn werk en daarbij verleg ik graag de grenzen."