Sky Italia: Maldini en Milan zien in Botman 'topprioriteit' na knieblessure Kjaer

Sky Italia: Maldini en Milan zien in Botman 'topprioriteit' na knieblessure Kjaer

08-12-2021 19:30
2

AC Milan moet het de komende tijd stellen zonder Simon Kjaer, die met een zware knieblessure uitviel in de Serie A-wedstrijd tegen Genoa. De Italiaanse club heeft de interesse in Lille OSC-verdediger Sven Botman daarom nieuw leven ingeblazen.

Dat meldt Sky Sport Italia. Kjaer moest een kijkoperatie ondergaan en daaruit werd duidelijk dat hij schade heeft opgelopen aan zijn kruisband. Door de zware blessure van de Deense stopper wil Milan de gesprekken met Lille over Botman in een stroomversnelling brengen. Het is voor technisch directeur Paolo Maldini 'een topprioriteit' om in januari een nieuwe verdediger naar San Siro te brengen.

Milan doet nog volop mee om de titel in de Serie A en wil daarom koste wat kost een nieuwe verdediger binnenhalen in de winterse transferperiode. Er zal echter transferbudget vrijgemaakt moeten worden om de komst van Botman te realiseren. Mocht er daadwerkelijk geld beschikbaar komen, dan zal Maldini contact opnemen met Lille en de vertegenwoordigers van Botman. 

Naast Milan zou ook het vermogende Newcastle United interesse hebben in de diensten van Botman. The Athletic, dat het nieuws naar buiten bracht, verwacht echter dat Lille 47 miljoen euro wil ontvangen voor de Nederlander. Het is de vraag of Milan dat geld beschikbaar kan maken. Mocht dit niet het geval zijn, dan wil de club zich richten op Chelsea-verdediger Andreas Christensen. Ook Fiorentina-speler Nikola Milenkovic wordt gezien als een alternatief.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie