Schmidt gaat in op Leipzig-interesse en PSV-toekomst: Dan respecteer ik dat

Schmidt gaat in op Leipzig-interesse en PSV-toekomst: "Dan respecteer ik dat"

08-12-2021 19:00
1

Roger Schmidt heeft niet getwijfeld over een tussentijds vertrek bij PSV. RB Leipzig zag in de oefenmeester een mogelijke opvolger van de ontslagen Jesse Marsch, maar Schmidt wil het seizoen afmaken in Eindhoven. Over de toekomst van Schmidt in het Philips Stadion is nog geen duidelijkheid.

"Ik denk dat we een goede relatie hebben, de verantwoordelijken binnen de club en ik als coach", zo begint Schmidt voor de camera van ESPN. "We zijn continu met elkaar in gesprek. Er is geen druk. Beide partijen zijn tevreden met de huidige situatie."

Leipzig zag in Schmidt een eventuele opvolger van de ontslagen Marsch, maar kreeg een 'nee' op het rekest. Die Roten Bullen zijn volgens Duitse media inmiddels uitgekomen bij Domenico Tedesco, voormalig trainer van onder meer Schalke 04 en Spartak Moskou. Schmidt twijfelde geen moment over een tussentijdse stap. "Nee, want als ik een contract teken dan respecteer ik dat contract."

Het contract van de PSV-trainer loopt na dit seizoen af. Duidelijkheid over de toekomst is er nog niet. "Op een bepaald moment moeten we het natuurlijk gaan hebben over volgend seizoen, maar nu zijn we gefocust op morgen (de wedstrijd tegen Real Sociedad in de Europa League, red.) en dit seizoen", zo vervolgt Schmidt. "We zijn nog steeds in de race voor meerdere titels, we hebben er ook al één gewonnen. Maar er zijn er nog meer te behalen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie