Storck op z'n hoede: Rapid veranderde ook van coach en speelde gedisciplineerd

Storck op z'n hoede: "Rapid veranderde ook van coach en speelde gedisciplineerd"

Gepubliceerd: woensdag 8 december 2021 om 17:32wo 08-12-2021 om 17:32

Laatste update: woensdag 8 december 2021 om 17:41wo 08-12-2021 om 17:41

Er zijn minder lastige opdrachten om je kersverse job mee aan te vatten. Als Bernd Storck zich meteen op een voetstuk wil plaatsen, kan hij KRC Genk best naar de overwinning leiden tegen Rapid Wien. De nieuwe trainer is echter erg op zijn hoede voor de Oostenrijkers.

Eerst en vooral zal Genk zelf moeten trachten te winnen van Rapid. "Dat is ook ons doel", verzekert Storck op de clubwebsite. Nochtans zou ook een gelijkspel Europese overwintering betekenen, weliswaar met zekerheid in de lager aangeschreven Conference League. Storck ziet nog een andere drijfveer om de volle buit te veroveren. "We willen zo de slechte serie achter ons laten, de negatieve ‘feeling’ van ons afgooien, en een nieuwe start nemen."

Eenvoudig wordt dat niet. De tegenstander hakte onlangs immers dezelfde knoop door als Genk. "Rapid heeft ook een andere coach en zij speelden tegen Austria Wien echt wel heel gedisicplineerd, tactisch anders ook", is Storck opgevallen. De Duitser hoopt de supporters alvast een mooie avond te schenken met "attractief voetbal". "Daar hebben we de kwaliteiten ook voor", klinkt hij zelfverzekerd.

Ook rekenkundig is de situatie van Genk niet uitgesproken. Kwalificatie voor de play-off-fase van de Europa League behoort nog tot de mogelijkheden, maar dan volstaat een zege niet noodzakelijk. "We hebben het niet alleen in eigen hand. We hangen ook af van het resultaat van Dinamo Zagreb bij West Ham", beseft Storck. Als Dinamo niet verliest in Londen, is de top-twee sowieso onhaalbaar voor Genk.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Welk resultaat behaalt Genk tegen Rapid Wien?

Het wint en stoot door in de Europa League
51%
Het wint, maar gaat verder in de Conference League
16%
Het speelt gelijk en gaat verder in de Conference League
18%
Het verliest en is Europees uitgeschakeld
15%
(222 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws