Tottenham mist acht spelers tegen Rennes: Het is serieus, een grote uitbraak

Tottenham mist acht spelers tegen Rennes: "Het is serieus, een grote uitbraak"

08-12-2021 16:42
3

Tottenham Hotspur moet donderdagavond liefst acht spelers missen in het Conference League-duel met Stade Rennes. De Premier League-topclub, die met Vitesse strijdt om een plek in de knock-outfase, is getroffen door een corona-uitbraak, bevestigt manager Antonio Conte.

Ook Pierre-Emile Höjbjerg zou eigenlijk aanschuiven tijdens het persmoment van woensdag, maar Conte stond de media alleen te woord. "Het is onmogelijk om nu over voetbal te praten", laat de Italiaan weten. "De situatie verontrust mij zeer. Het is serieus, er is een grote uitbraak. We proberen ons voor te bereiden op de wedstrijd tegen Rennes, maar het is heel moeilijk."

Naast de acht spelers zijn er ook vijf stafleden van Tottenham positief getest. "Iedereen is een beetje bang", vervolgt Conte. "Mensen hebben familie." Het liefst zou de manager dan ook een streep zetten door de komende duels. "Waarom moeten we het risico nemen? Dat is mijn vraag. Vandaag zijn er twee positief. En wie is het morgen, ik misschien? Elke dag hebben we meer besmettingen." 

De UEFA heeft aangegeven dat de wedstrijd door zal gaan als Spurs dertien spelers, waaronder één doelman, beschikbaar heeft van de A-lijst. Voorlopig lijkt dat het geval te zijn. De Londenaren hebben net als Vitesse zeven punten en zijn met de Arnhemmers in een strijd verwikkeld om de tweede plaats in de poule. Vitesse treft Mura.

Tottenham neemt het zondag in de Premier League op tegen Brighton & Hove Albion. Dat duel wordt mogelijk wel uitgesteld.