Heynen en Muñoz kunnen Storck niet helpen in eerste, maar meteen cruciale duel

Heynen en Muñoz kunnen Storck niet helpen in eerste, maar meteen cruciale duel

08-12-2021 16:32
1

De molen draait op volle toeren bij KRC Genk. Niet alleen volgen de wedstrijden elkaar in een rotvaart op, ook naast de groene rechthoek viel er heel wat te beleven met het ontslag van John van den Brom en de vliegensvlugge aanstelling van Bernd Storck. Die moet voor zijn debuut wel meteen twee belangrijke krachten missen.

Via de eigen kanalen heeft Genk haar selectie prijs gegeven voor het Europa-League-duel met Rapid Wien van donderdagavond. Een duo ontbreekt op die spelerslijst: Bryan Heynen en Daniel Muñoz. Beide heren verschenen woensdagvoormiddag nochtans op het trainingsveld samen met de rest van de groep, maar moesten aan het einde van de sessie toegeven dat ze onvoldoende fit zijn om donderdag in actie te komen. De overige spelers zijn wél speelklaar. Overigens trekt de groep niet op afzondering.

De afwezigheid van Heynen (de aanvoerder) en Muñoz (vaste man in de achterhoede) is zonder twijfel een flinke opdoffer voor Storck. Hoewel het pas zijn eerste wedstrijd als trainer van Genk wordt, staat er immers onmiddellijk veel op het spel. Als Genk Europees wil overwinteren, mag het namelijk niet verliezen van Rapid. Gebeurt dat wel, dan resten de Limburgers enkel nog de Jupiler Pro League.

Het belooft hoe dan ook een tactisch lastige partij te worden, want ook winst of gelijkspel kunnen een groot verschil betekenen. Bij een puntendeling blijft Genk na Nieuwjaar aan de bak in Europa, maar moet het dat wel doen op het derde niveau, dat van de Conference League. Als Genk er daarentegen in slaagt om van Rapid te winnen én uitdager Dinamo Zagreb verliest van groepsleider West Ham United, dan stoot onze vicekampioen door naar de play-off-fase van de Europa League.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie