Nationale U17 en U19 kennen EK-loting: tegenstand is voor beiden niet van de poes

Nationale U17 en U19 kennen EK-loting: tegenstand is voor beiden niet van de poes

Gepubliceerd: woensdag 8 december 2021 om 16:16wo 08-12-2021 om 16:16

Ook bij de jeugdcategorieën van de Rode Duivels wordt uitstekend werk verricht. Zo hebben zowel de U17 als de U19 zich geplaatst voor de eindronde van het Europees Kampioenschap. Voor die beide toernooien is woensdagmiddag ook geloot.

Bij de U17 zijn de Belgen ingedeeld bij Spanje, Estland en Bosnië-Herzegovina. Op papier lijkt La Furia Roja de grote favoriet in die groep. In totaal nemen 32 landen deel aan de zogenaamde eliteronde, verspreid over acht groepen van vier. De beste vijftien stoten door naar de echte EK-eindronde, die plaatsvindt van begin mei tot begin juni 2022 in Israël. De eliteronde staat vanaf maart op het programma.

Ook de nationale U19 kent haar pad naar eeuwige roem. De troepen van bondscoach Wesley Sonck krijgen met Duitsland, Italië en Finland ook enkele kleppers van formaat voorgeschoteld. De opzet is min of meer dezelfde als die bij de categorie daaronder. Eerst volgt een eliteronde, waar een plekje te verdienen valt voor de EK-eindronde. Die gaat van begin juni tot begin juli door in Slowakije.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws