Origi scoort opnieuw en Liverpool breekt records tegen AC Milan

Origi scoort opnieuw en Liverpool breekt records tegen AC Milan

08-12-2021 14:00
1

Liverpool heeft opnieuw twee records beet. Dankzij goals van Divock Origi en Mohammed Salah won het met 2-1 tegen het AC Milan van Alexis Saelemaekers. Door deze overwinning haalt Liverpool als eerste Engelse ploeg in de geschiedenis van de Champions League een 18 op 18 in de groepsfase van het kampioenenbal. Salah deed er nog een schepje bovenop. 

Jurgen Klopp stelde een veredeld B-elftal op tegen de leider in de Serie A. Origi in de Liverpool-basis, Saelemaekers startte op de Milanese bank. Tien minuten na de opneningstreffer van AC Milan en Fukayo Tomoril was daar de onvermijdelijke Salah die zijn 20e goal van het seizoen binnen trapte. Zijn twinitgste goal van dit seizoen zorgde voor het eerste record van de avond: twintig goals in vijf opeenvolgende seizoenen. Salah is de eerste Liverpool speler die meer dan 20 doelpunten maakt in vijf opeenvolgende seizoenen sinds Ian Rush dit voor elkaar kreeg tussen 1981 en 1987. 

Opnieuw Origi
Na zijn heldhaftige invalbeurt en winning goal op het veld van Wolverhampton, mocht Origi aan de match starten. Hij trok meteen de lijn door en speelde een sterke match. Deze bekroonde hij met een knappe kopbalgoal na 55 minuten. Een invalbeurt van Saelemakers kon geen verschil meer maken in de eindstand, opnieuw bleek de Origi de matchwinnaar te zijn. Hij hielp zo zijn team aan het tweede record van de avond: Liverpool is de enige Engelse club die een 18 op 18 haalt in de groepsfase van de Champions League. Een invalbeurt van Saelemakers kon geen verschil meer maken in de eindstand. In dezelfde groep verloor Porto op eigen veld van Atlético Madrid met 1-3. Eindstand: Liverpool en Atlético stoten door in de Champions League, Porto moet aan de bak in de Europa League en AC milan druipt af zonder Europees voetbal.

Meer records
Ook in groep C sneuvelden er records. Ajax kon net zoals Liverpool een 18 op 18 halen in de groepsfase van de Champions League. De Ajacieden zijn nu de enige Nederlandse club die dit ooit voor elkaar speelde. De vergelijking tussen de twee kan nog verder getrokken worden want ook Ajax heeft een spits rondlopen die de weg naar het doel vindt. Sebastien Haller heeft net zoals Salah een record beet. Haller is de eerste speler in de geschiedenis van de Champions League die in elk van zijn eerste zes optredens in de competitie scoorde.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie