Vranckx breekt helemaal door bij VfL Wolfsburg: 'Wat hij laat zien, indrukwekkend'

Vranckx breekt helemaal door bij VfL Wolfsburg: 'Wat hij laat zien, indrukwekkend'

08-12-2021 09:15
6

Aster Vranckx is bezig aan zijn grote doorbraak in Duitsland. Na een moeilijk begin, mede door blessure, is de middenvelder toch een basispion geworden bij VfL Wolfsburg. In Duitsland is men onder de indruk.

Vranckx werd voor acht miljoen euro van KV Mechelen aangetrokken door VfL Wolfsburg en met grote verwachtingen in huis gehaald. "Wolfsburg heeft Vranckx binnengehaald als toptalent", legt Bild-journalist Kevin Schwank uit aan Het Laatste Nieuws.

Aanvankelijk dacht men dat hij vooral invaller zou zijn bij Wolfsburg, maar inmiddels is Vranckx een basispion geworden. "Op die leeftijd de overstap maken van KV Mechelen naar een club als Wolfsburg en gewoon meedraaien: eigenlijk kan je dat niet verwachten. Toch doet Vranckx het. Wolfsburg gelooft in hem, de voorbije weken speelde hij alles", weet Filip Daems, ex-speler van Borussia Mönchengladbach.

En ook zijn coach, Florian Kohfeldt, is onder de indruk van Vranckx. "Aster is een kalme jongen met lef", geeft de trainer aan. "Zijn dynamiek en werkijver zijn belangrijk voor ons. Het is indrukwekkend wat hij nu al laat zien in zijn eerste maanden in de Bundesliga en Champions League. Hij is nog een tiener, maar speelt als een 25-jarige", besluit hij.

Vranckx zit inmiddels aan negen partijen bij VfL Wolfsburg en mag ook woensdagavond weer hopen op minuten. Dan neemt de Duitse topclub het in de Champions League op tegen LOSC Lille.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie