Clement legt verrassende keuze voor Sandra bij Club Brugge uit: We willen bouwen

Clement legt verrassende keuze voor Sandra bij Club Brugge uit: "We willen bouwen"

08-12-2021 08:15
21

Surprise du chef van Philippe Clement tegen PSG. De trainer van Club Brugge besloot om de zeventienjarige Cisse Sandra opnieuw een basisplek te geven. Een verrassende keuze van Clement, die daar naar eigen zeggen een goede reden voor heeft.

"We wilden 4-3-3 spelen om de structuur van de ploeg te behouden en niet alles om te gooien", legt Clement zijn keuze uit bij Het Nieuwsblad. Clement leek met zijn keuze vooral te denken aan de rest van de competitie. "We willen verder bouwen naar de komende maanden", klinkt het.

Niet alleen de huidige spelerskern, maar ook de wintertransfers moeten nu profiteren van die keuze. "In januari komen er nieuwe jongens bij die moeten ingepast worden (onder anderen de Canadees Tajon Buchanan, red.). Dat moet binnen een bepaalde structuur gebeuren."

Sandra
Toch was de keuze voor Sandra opvallend. Amper zeventien jaar en in de Champions League mogen debuteren tegen PSG. "Voor Cisse was het een ervaring, maar hij had ook al goeie dingen laten zien tegen Seraing. Nu heeft hij dat ook gedaan", geeft Clement aan.

Voor Clement is het ook niet de eerste keer dat hij een jonkie laat debuteren tegen nota bene PSG. Dat gebeurde enkele jaren geleden al met... Charles De Ketelaere. "Sandra heeft ook moeilijkere momenten gehad, net zoals Charles De Ketelaere in zijn eerste wedstrijd tegen PSG ook niet hetzelfde niveau haalde als vandaag. Dat is de logica zelve. Cisse is vandaag bijvoorbeeld in een goeie scoringspositie gekomen. Dit was een geweldige ervaring voor hem", besluit Clement.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie