Vanaken ziet Club Brugge toch stappen zetten: Ik was er 6 jaar geleden ook bij

Vanaken ziet Club Brugge toch stappen zetten: "Ik was er 6 jaar geleden ook bij"

Gepubliceerd: woensdag 8 december 2021 om 07:21wo 08-12-2021 om 07:21

Club Brugge begon ambitieus aan het Europese avontuur en hoopte te kunnen overleven in de Champions League. Dat draaide anders uit, met een laatste plek in de groep des doods en uitschakeling op het Europese toneel. Toch vindt Hans Vanaken dat Blauw-Zwart stappen heeft gezet.

"Ik was er zes jaar geleden ook al bij. Toen wisten we niet goed wat we ervan moesten verwachten. Dat was nu toch anders", begint Vanaken bij Het Nieuwsblad. "Je voelde de honger, het geloof in de groep."

Club Brugge wilde overleven in Europa en goede resultaten neerzetten in de Champions League. Het eindigde echter op de laatste plek. "We spraken grote ambities uit, zelfs tegen die twee toptegenstanders PSG en Manchester City. Als je dat doet, dan ben je toch gegroeid? Zoals ik al zei: vergeet die eerste twee wedstrijden niet. Ik weet niet of we dat in de voorbije campagnes hadden gekund."

Vanaken mag alleszins wel positief terugblikken op zijn campagne. De Rode Duivel speelde misschien wel zijn beste Cl-campagne ooit. "Dit was mijn beste campagne", bevestigt Vanaken. "Ik had het wat moeilijk na het EK om weer op gang te komen, maar vanaf september liep het heel vlot. Het is een teleurstelling, maar persoonlijk gaat het goed. Ik wil heel graag deze lijn doortrekken. Dat constante presteren moet blijven duren, dat is mijn persoonlijke vooruitgang", besluit hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws