Rode Carrasco naar volgende ronde, Origi schenkt Liverpool de zege

Rode Carrasco naar volgende ronde, Origi schenkt Liverpool de zege

07-12-2021 22:56

Ook in Champions League-groep B en D is de beslissing gevallen. Atlético Madrid gaat na een veldslag tegen FC Porto met Liverpool mee de knock-outfase in, terwijl Real Madrid Internazionale onder zich houdt.

Groep B
FC Porto-Atlético Madrid 1-3
Los Rojiblancos hadden – ondanks hun schamele vier punten uit de eerste vijf wedstrijden – nog alle kans op een ticket voor de achtste finales, maar moesten dan wel winnen in Porto. Dat werd na het uitvallen van Luis Suárez een moeilijke opgave, maar in de tweede helft viel het dubbeltje alsnog de kant van de Spanjaarden op: Antoine Griezmann tikte met enig fortuin de 0-1 binnen uit een corner.

Daarna gebeurde er van alles: eerst kreeg Yannick Carrasco rood, daarna ontstond er een massale knokpartij na een overtreding van Wendell (FC Porto), die net als reservekeeper Agustín Marchesín ook mocht inrukken. De onrust en de drie rode kaarten kwamen Atlético vanzelfsprekend prima uit en de ploeg van Diego Simeone counterde in de extra tijd nog naar 0-2 via Ángel Correa én 0-3 via Rodrigo De Paul. Porto's laatste Champions League-wapenfeit was een rake penalty van Sérgio Oliveira.

AC Milan-Liverpool 1-2
Porto kan zich echter troosten met Europa League-voetbal na de winterstop. AC Milan had ook nog een kans op Champions League-overwintering, maar kon het niet bolwerken tegen Liverpool, dat de poulefase zonder puntenverlies afsluit. Fikayo Tomori opende weliswaar de score namens de thuisploeg, maar Mohamed Salah en Divock Origi bogen de score om in het voordeel van de B-ploeg van Liverpool.

Groep D
Real Madrid-Internazionale 2-0
Real Madrid leed dit seizoen een historisch blamerende thuisnederlaag tegen Sheriff Tiraspol, maar beleefde verder een vlekkeloze poulefase. Tegen Internazionalewerd de koppositie in de poule met verve verdedigd. Toni Kroos tekende met een geplaatst afstandsschot voor de vroege 1-0, na een rode kaart voor Nicolò Barella krulde Marco Asensio de tweede treffer binnen. Eden Hazard viel vlak voor het einde in. 

Shakhtar Donetsk-Sheriff Tiraspol 1-1