Leipzig recht in leeg stadion de rug na trainersontslag en wint van City

Leipzig recht in leeg stadion de rug na trainersontslag en wint van City

07-12-2021 20:42

De eerste eindstand van de poulefase van dit Champions League-seizoen is al bekend. RB Leipzig heeft zich op de vroege dinsdagavond verzekerd van Europa League-voetbal na de winterstop, na een zege op Manchester City, de winnaar van Poule A.

RB Leipzig-Manchester City 2-1
The Citizens waren al zeker van plek één en speelden met onder meer Kevin De Bruyne, Nathan Aké en reservedoelman Zack Steffen. De Amerikaanse vervanger van eerste keus Ederson moest na één kwart vissen: Dominik Szoboszlai werd de diepte in gestuurd door Konrad Laimer, omspeelde Steffen en zorgde toch nog voor gejuich in de lege Red Bull Arena.

Manchester City werd gevaarlijk via De Bruyne en zag Phil Foden de paal raken, maar liep twintig minuten voor tijd tegen de 2-0 aan. Emil Forsberg bracht André Silva in stelling en de Portugees schoot hard raak. Niet lang daarna kopte Riyad Mahrez knap binnen op aangeven van Oleksandr Zinchenko, maar het bleef bij 2-1 voor de ploeg van interim-trainer Achim Beierlorzer. City eindigde zelfs met zijn tienen, na een domme natrapactie van Kyle Walker.