Exit in Europa, Mbappé en Messi maat te sterk voor Club Brugge

07-12-2021 20:33 Laatste update: 20:36
57

Club Brugge is dit seizoen Europees uitgeschakeld. Dinsdag verloor het kansloos met 4-1 van PSG. Kylian Mbappé en Lionel Messi scoorden elk twee keer. Een bitter eind voor een Europese campagne van Club Brugge die zo knap begon.

PSG begon met haar sterkst mogelijk opstelling. Dus met Mbappé en Messi tussen de lijnen. Neymar ontbrak door een blessure. Bij Club Brugge opnieuw geen Vormer. Jeugdproduct Sandra kreeg wel een kans.

Het woord 'mirakel' viel voor PSG – Club Brugge een paar keer bij de Bruggelingen. Maar van een mirakel was dinsdag op geen enkel moment geen sprake. Al na iets meer dan één minuut spelen was de match eigenlijk al beslist. Mbappé zette PSG meteen op voorsprong. Vijf minuten later was de Franse spits opnieuw aan het juichen.

Door zijn goals tegen Club Brugge werd Mbappé dinsdag recordhouder in de Champions League. De Fransman is de jongste speler die ook dertig goals maakte in het kampioenenbal. Mbappé pakte het record af van … Messi. De Argentijn liet het niet aan zijn hart komen en zette nog voor de rust de 3-0 op het bord. Voor Messi was het pas zijn eerste goal ooit tegen een Belgische tegenstander.

De tweede helft was een maat voor niets. Rits scoorde namens Club Brugge nog tegen. Voor Messi was het slotakkoord. Via een strafschop zette de Argentijn de 4-1 eindstand op het bord.