UPDATE: Beroep van OH Leuven pakt fout uit, al blijft Mercier één duel geschorst

UPDATE: Beroep van OH Leuven pakt fout uit, al blijft Mercier één duel geschorst

07-12-2021 20:10 Laatste update: 07-12-2021 20:10
0

Oud-Heverlee Leuven zal het (voorlopig) één match zonder Xavier Mercier moeten stellen. Dat besliste het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal. Kouya Mabea van Westerlo gaat vrijuit.

Op 1 december ontving Westerlo in het kader van de Beker van België Oud-Heverlee Leuven. Het waren de bezoekers die zich wisten te plaatsen voor de volgende ronde. OHL wist met 2-3 te winnen in 't Kuipje.

Na 17 minuten stonden Westerlo en OHL al met tien man. Er was een opstootje tussen Mercier en Mabea. Beide spelers kregen rood en moesten voorkomen. Mercier heeft nu een schorsing van twee speeldagen – waarvan één effectief – aan zijn broek. Mabea kreeg geen schorsing.

Update 10/12: OH Leuven was na de eerdere uitspraak van het Disciplinair Comité in beroep gegaan tegen de schorsing van Xavier Mercier. Dat heeft echter geen zoden aan de dijk gebracht, wel integendeel. De spelmaker moet nog steeds één wedstrijd effectief aan de kant blijven, maar heeft daar nu twee speeldagen voorwaardelijk bijgekregen in plaats van één in het oorspronkelijke vonnis. Ook zijn boete is lichtjes verhoogd: van 1500 euro naar 2000. Door de afwezigheid van Mercier zal trainer Marc Brys zaterdag een ander plannetje moeten bedenken op bezoek bij KV Kortrijk.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie