Assistent bij Lokeren vroeg om bevalling donderdag te doen, niet op matchdag

"Assistent bij Lokeren vroeg om bevalling donderdag te doen, niet op matchdag"

07-12-2021 16:02
0

Hoewel Robin Söder in Zweedse voetbalkringen een bekend figuur is, doet zijn naam in ons land een minder luid belletje rinkelen. In het seizoen 2017-2018 voetbalde hij nochtans in de Belgische hoogste klasse bij (het inmiddels opgedoekte) Sporting Lokeren. Daar heeft Söder geen al te fijne herinneringen aan overgehouden.

De spits kwam sowieso al moeilijk aan spelen toe op Daknam. Toen zijn vriendin Frida hoogzwanger was, kwam daar nog een vreemde gebeurtenis bovenop. In de Zweedse podcast BBPodd vertelt Söder hoe hij naar één van de toenmalige assistenten van Peter Maes ging om uit te leggen dat hij de zaterdag erop niet beschikbaar was, omdat zijn kind dan geboren zou worden.

Daarop reageerde die assistent op zijn zachtst gezegd ongebruikelijk. "Wat? Geen sprake van! Zeg dat je op donderdag al naar het ziekenhuis gaat en vraag de dokter om dat kindje dan al eruit te halen", beweert Söder. Uiteraard ging de Zweed niet op dat opmerkelijke verzoek in. Hij liet de bewuste wedstrijd met Lokeren dus schieten om zijn bevallende vriendin bij te staan in het ziekenhuis.

Mede door die beslissing zou zijn periode op Daknam uitdoven als een nachtkaars. Naar eigen zeggen mocht Söder in thuiswedstrijden nauwelijks nog meedoen, enkel sporadisch op verplaatsing kreeg hij nog eens wat minuten. Nog voor het einde van het seizoen werd hem duidelijk dat hij niet in Lokeren zou blijven. Overigens waren destijds Arnar Vidarsson en Danny Veyt de assistenten van Maes.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie