Drama voor Club NXT, PSG veroordeelt Brugse jonkies in 94' minuut tot Play-Offs

07-12-2021 15:53 Laatste update: 16:02
27

Club NXT leek zich dinsdag tot groepswinnaar te gaan kronen in de Youth League, maar in de 94' minuut ging het alsnog mis voor de Brugse jonkies. PSG scoorde in de extra tijd de 3-2. Club NXT is nu veroordeeld tot Play-Offs om in het toernooi te blijven.

Club NXT had na een 11 op 15 haar lot voor rechtstreekse kwalificatie voor de volgende ronde volledig in eigen handen. Bij winst in Parijs was de groepswinst zeker en bij een gelijkspel vanaf 2-2 ook.

Voor de jonkies van Club Brugge verliep de eerste helft perfect. Na 19 minuten bracht Servais de bezoekers op voorsprong. Na 44 minuten zag de wereld er nog mooier uit voor de Brugse jonkies. Bitshiabu speelde namelijk de bal met de hand in de eigen zestien. Detail, Bitshiabu was niet de keeper van PSG en mocht daarom met rood gaan douchen. Vanaf elf meter zette Engels Club NXT op een 0-2 voorsprong.

Simons doet Club NXT pijn
Onder impuls van Simons knokte PSG zich terug in de partij. Het Nederlandse toptalent tekende voor de aansluitingstreffer. Op 17 minuten van het einde hingen de bordjes weer in evenwicht met dank aan Zaire-Emery. Het werd bibberen tot het einde voor Club NXT dat nog enkele keren tevergeefs een strafschop claimde.

De Brugse jonkies leken een gouden punt te hebben, want na de drie aangegeven minuten extra tijd stond er nog 2-2 op het bord. Helaas had PSG nog een laatste aanval en na 93 minuten en 12 seconden bezorgde Odobert in de herneming PSG de zege, nadat Vroman eerst nog een kopbal van Simons keerde.

Naar de Play-Offs
PSG stoot als groepswinnaar door naar de volgende ronde. Club NXT kan de volgende ronde ook nog halen, maar dat moet het dan wel doen via de Play-Offs. Op 14 december is de draw van de Play-Offs. In februari staan de duels van de Play-Offs pas op het programma.

Opstellling Club NXT: Vroman, De Roeve, Hautekiet, Mondele, Sabbe, Blomme, Nusa, Engels, Vermant, Servais, Audoor L