Geen Vormer bij Club Brugge? Europees moet hij altijd spelen

Geen Vormer bij Club Brugge? "Europees moet hij altijd spelen"

07-12-2021 12:15 Laatste update: 12:23
16

Club Brugge speelt dinsdagavond tegen PSG. Na de 1-1 uit de heenmatch hopen veel fans op een nieuwe stunt, maar Julien Cools (74) wil dan toch een paar tactische aanpassingen zien. 

Cools opteert alvast voor een versterkt middenveld. "Balanta zou ik als defensieve middenvelder zetten, daarvoor Vormer en Rits. En ten slotte Vanaken in steun van aanvallers Lang en De Ketelaere. Die laatste twee moeten een vrije rol krijgen. Laat Lang maar dribbelen, hij heeft de kwaliteiten om toe te slaan."

Cools zet Vormer dus niet op de bank. "Ik heb nooit begrepen waarom hij uit de ploeg viel. Er zijn blijkbaar afspraken gemaakt bij het begin van het seizoen. Maar op Europees niveau moet hij altijd spelen. Hij geeft altijd alles. Met alle respect voor Van der Brempt bijvoorbeeld, maar dit niveau komt te vroeg voor hem. Op Europees niveau moet je spelen met mannen die ervaring hebben."

De vraag is maar of coach Philippe Clement dat advies gaat volgen. In de laatste twee Europese wedstrijden startte Vormer telkens op de bank.