Anderlecht geeft doelman Moutha-Sebtaoui (22) een nieuwe kans

Anderlecht geeft doelman Moutha-Sebtaoui (22) een nieuwe kans

07-12-2021 11:45

De beloften van Anderlecht wonnen maandag makkelijk van KV Mechelen: het werd 5-0. Een opvallende naam op het wedstrijdblad was die van Ilias Moutha-Sebtaoui. Die doelman kende al een bewogen loopbaan. 

Moutha-Sebtaoui ruilde op zijn zestiende nog Standard in voor een avontuur bij Manchester United. Hij vertrok drie jaar later naar Anderlecht, maar kon geen profcontract versieren en vertrok naar Sporting Charleroi. De Carolo's leenden Moutha-Sebtaoui op hun beurt uit aan Dudelange in Luxemburg, waar hij geen enkele speelminuut kon versieren.

Sinds september onderhoudt de doelman zijn conditie opnieuw bij Anderlecht. Nu stond hij ook voor het eerst op het wedstrijdblad, wat erop wijst dat hij zich opnieuw heeft aangesloten bij Anderlecht. Ook de jongere broer van Moutha-Sebtaoui speelt overigens bij Anderlecht. De amper vijftienjarige Nail Moutha-Sebtaoui speelt als verdediger bij de U18.

Mario Stroeykens was voor Anderlecht overigens dé spilfiguur tegen KV Mechelen. Hij scoorde drie van de vijf doelpunten.