VP 11: Nainggolan beslist de derby, meteen debuut voor Sandra

VP 11: Nainggolan beslist de derby, meteen debuut voor Sandra

07-12-2021 11:00 Laatste update: 14:00
1

Op Speeldag 17 gebeurden er heel wat verkeerde dingen naast het veld, maar op het veld waren er toch nog makkelijk elf uitblinkers te vinden. Deze namen hebben het team deze week gehaald. 

Veel reddingen, geen punten
Voor één keer kiezen we hier een doelman uit het verliezende kamp. Alex Runarsson verloor met OH Leuven tegen KAA Gent, maar kon het verlies beperken tot 0-1. Het zal maar een schrale troost zijn voor de IJslander.

Ervaren trio
Bij Antwerp wilde Ritchie De Laet de derby absoluut niet missen, en hij toonde ook waarom. Hij ging voorop in de strijd en kon Beerschot uiteindelijk over de knie leggen. Bij Sporting Charleroi viel Stefan Knezevic op. Hij stond pal in de stopgezette wedstrijd tegen Standard.

Bij Cercle Brugge maakt Jesper Daland onze driemansdefensie vol. De Noor vecht tegen de degradatie, maar enkele sterke prestaties kunnen al voor een heel ander beeld zorgen.

Uitgerekend Radja
De Antwerpse derby werd beslist door een oude bekende van Beerschot. Radja Nainggolan speelde in zijn jeugd op het Kiel, maar maakte nu het beslissende doelpunt voor Antwerp. Anderlecht kon opnieuw rekenen op Lior Refaelov, die voor twee goals zorgde tegen Zulte Waregem. Waarom zat de zomertransfer zo lang op de bank?

Bij Club Brugge kreeg Cisse Sandra zijn eerste basisplaats in de competitie. Hij liet meteen mooie dingen zien en pikte ook zijn goaltje mee. Youssef Maziz verloor met Seraing bij datzelfde Club Brugge, maar was de regisseur en deelde onder meer een assist uit.

Wie houdt Undav tegen?
Bij Union is Deniz Undav een wervelwind. Hij deed er twee bij tegen STVV en zit nu aan zestien doelpunten. Rabbi Matondo staat nog niet zo ver, maar kan Cercle Brugge wel uit het moeras halen. Hij maakte allebei de goals tegen KV Kortrijk.

Ook Makhtar Gueye zette zaterdag een puike wedstrijd neer. KV Oostende kon eindelijk nog eens winnen, mét een gelijkmaker van Gueye. Hij verzette ook bergen werk als 'kapstok' van het team.