07-12-2021 09:00
1

Afgelopen weekend voetbalde weer het wat Belgen zich in de kijker in het buitenland. VoetbalPrimeur.be voorziet u van de meest belichte en onderbelichte prestaties.

Alexis Saelemaekers - AC Milan
Saelemaekers werd bekroond tot matchwinnaar tegen Salernitana. AC Milan won met 2-0, de Belgische flankspelers scoorde eenmaal. Overigens waren ook 90 procent van zijn passes accuraat. Bij AC Milan kreeg hij een meer aanvallende rol, een die duidelijk loonde.

AC Milan staat eerste in de Serie A, Saelemaekers solliciteert naar een plek in de WK-selectie van Martinez.

Loïs Openda - Vitesse
Ook Openda kroonde zich tot matchwinnaar met twee doelpunten en een assist in de 1-6-overwinning van Vitesse bij Cambuur. Openda staat duidelijk onder stoom in Nederland. Hij maakte nu zeven doelpunten in de 14 wedstrijden die hij mocht starten

Thomas Foket en Wout Faes - Stade de Reims
Beide heren speelden individueel een goede wedstrijd, maar collectief verloren ze wel. Het werd 1-2 tegen Angers. Faes speelde de hele wedstrijd en werd gezien als de sterkhouders achterin, Foket werd gewisseld na 80 minuten. Reims staat voorlopig op een 14de plaats.

Jason Denayer - Lyon
Denayer scoorde na een halfuur de 0-1 tegen Bordeaux. Helaas moest hij na 44 minuten wel vervangen worden met een blessure. Overigens speelde Denayer een ijzersterke wedstrijd. Lille speelde uiteindelijk 2-2 gelijk.