Beerschotter met vuurpijl krijgt steun: Buiten voetbal is hij crème van een gast

Beerschotter met vuurpijl krijgt steun: "Buiten voetbal is hij crème van een gast"

06-12-2021 23:28
13

De stadsderby tussen K. Beerschot V.A. en Royal Antwerp FC werd jammer genoeg ontsierd door een halve gare die er niets beter op vond dan een vuurpijl in het vak van de bezoekers te gooien. Het gaat om de 27-jarige Jorn V., die eerder al iets op zijn kerfstok had staan. Volgens zijn directe omgeving is Jorn nochtans een goeie kerel.

In 2017 kreeg de twintiger al eens een werkstraf van 100 uur opgelegd. Destijds sloeg hij met enkele andere Beerschot-hooligans een Antwerp-fan in elkaar aan het station van Antwerpen-Berchem. Het slachtoffer liep daarbij een gebroken nekwervel op, doet Gazet van Antwerpen het relaas. Een stadionverbod kreeg Jorn overigens niet toen.

In zijn intieme kring schetst men hem nochtans niet als een monster, integendeel. "Als Jorn niet op het voetbal is, is hij echt een crème van een gast", laat een dichte vriend zelfs optekenen. Toch sloegen zijn stoppen afgelopen zondag door. Zijn vriend wijst cocaïnegebruik aan als hoofdreden. Binnen de harde kern van Beerschot zou dat product naar verluidt behoorlijk wijdverspreid zijn. "Dat kan in combinatie met bier behoorlijk wat vonken geven."

Maar wacht even, sinds dit weekend werd er toch geen eten en drank meer aangeboden in de Belgische stadions? Het was echter niet zo moeilijk om aan alcohol te geraken, legt een Beerschot-fan uit. "Zo kon iedereen drank bestellen bij naburige cafés, bekers werden door de omheining aangegeven en binnengesmokkeld", onthult die persoon.